Att byta ut sina gamla lysrör mot nya LED-armaturer är en investering som lönar sig på så många sätt. Här är några av de viktigaste anledningarna till varför man bör överväga att göra det:

  1. LED-armaturer är mycket energieffektiva. LED-lampor använder upp till 80% mindre energi än traditionella lysrör, vilket kan ge stora besparingar på elräkningen.
  2. LED-armaturer har en lång livslängd. Medan lysrör behöver bytas ut var sjätte till tjugonde månad, kan LED-lampor hålla i upp till tio år. Detta innebär mindre underhåll och färre utbyte, vilket kan spara både tid och pengar.
  3. LED-armaturer ger ett mer behagligt ljus. Traditionella lysrör ger ofta ett kallt och bländande ljus, medan LED-lampor kan ge ett varmare och mer naturligt ljus. Detta är bra för både ögonen och den allmänna atmosfären i rummet.
  4. LED-armaturer är mer hållbara. Lysrör innehåller ofta giftiga ämnen som kan vara skadliga för människor och miljön vid skador eller förslitning. LED-lampor innehåller däremot inga skadliga ämnen och är mycket mer hållbara.
  5. LED-armaturer är mer flexibla. Med LED-lampor kan man enkelt justera ljusstyrka och färgtemperatur efter behov, medan lysrör inte ger samma möjlighet. Detta kan vara speciellt användbart i offentliga miljöer där man behöver skapa olika atmosfärer beroende på tid på dagen eller aktivitet.
  6. LED-armaturer är mer attraktiva. Med sin moderna design passar LED-belysning in i de flesta miljöer och ger en behaglig atmosfär. Det är också en investering i det visuella intrycket, som kan vara viktigt för företag eller andra offentliga miljöer.

Även kompaktlysrör fasas ut

Det är inte bara de traditionella långa runda lysrören som försvinner, utan även de lika vanliga kompaktlysrören. Dessa finns i många typer av armaturer, både utanpåliggande och infällda.

Sammantaget är det många bra anledningar att byta ut sina gamla lysrör mot nya LED-armaturer. Med sin höga energieffektivitet, långa livslängd, behagliga ljus, hållbarhet, flexibilitet och attraktivitet är LED-armaturer en investering som lönar sig på sikt. Det är också en viktig del i den allmänna trenden mot hållbarhet och miljövänlighet, och kan bidra till att minska koldioxidutsläppen och bevara våra naturresurser.

Att byta ut sina gamla lysrör mot LED-armaturer kan vara en investering som kräver lite mer pengar upfront, men med tanke på alla de långsiktiga fördelarna är det definitivt värt det. Dock finns det finansiella lösningar där du slipper större investeringar och bara får de positiva effekterna på kassaflödet.

Så om du är trött på att byta ut dina gamla lysrör med jämna mellanrum, eller bara vill göra en hållbar och energieffektiv investering, är det definitivt värt att överväga att byta ut dem mot nya LED-armaturer. Du kommer inte bara att spara pengar på lång sikt, utan också bidra till en bättre miljö för oss alla.

En snabb och effektiv lösning för industrilokaler

I videon nedan ser du AIO. En armatur som du kan få med inbyggd sensor för att optimera din energibesparing ännu mer. En armatur kan ersätta flera lysrörsarmaturer och man kan justera ljusflöde / effekt för att den ska kunna installeras på olika höjder. Detta är en armatur som är omtyckt i lager- och produktionsanläggningar.